Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Bonte koolschotel


Savooienkool is de basis voor dit groentegerecht. De toevoeging van tomaten, worteltjes en kappertjes geeft een kleurig accent.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 210
Vetten: 3
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

750 g savooienkool
zout
zout
peper
2 uien
2 dl vleesbouillon
3 eetlepels boter
1 eetlepel kummel
3 stengels bleekselderij
1 dl ketjap
3 worteltjes
2 eetlepels kappertjes
3 tomaten

Notities

Bereidingswijze

30 minuten

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de stronk eruit. Blancheer de 4 mooiste exemplaren in kokend water met zout. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Leg ze op het werkblad. Verdeel de kool in achten en snijd deze met behulp van de keukenmachine fijn. Overgiet de kool met kokend water met zout. Snipper de uien, verhit de boter in de pan en fruit de uien aan. Voeg de kool toe en laat tien minuten stoven. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Schrap de worteltjes en snijd deze in plakjes. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in achten. Schep alle groenten door de kool. Breng op smaak met zout en peper en giet de bouillon erbij. Roer de kummel en de ketjap erdoor. Strooi vlak voor het serveren de kappertjes erover. Leg een bergje van dit mengsel in de geblancheerde koolbladeren en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Gambellara
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne