Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Pilav




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 420
Vetten: 5
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

2 uien
1½ theelepel zout
1 teen knoflook
1 kopje pijnboompitten
50 g boter
1 theelepel saffraanpoeder
250 g rijst
½ theelepel gemalen koriander
1½ l kippenbouillon
1 groene paprika
½ theelepel zwarte peper

Notities

Bereidingswijze

40 minuten

Pel en snipper de uien pers de knoflook. Fruit de uien met de knoflook glazig in de hete boter. Voeg al roerend de rijst toe en bak circa 5 minuten mee. Neem 1 liter van de bouillon en voeg met peper, zout, pijnboompitten, saffraan en koriander toe aan de rijst. Laat het geheel in circa 20 minuten zachtjes gaar worden. Voeg de rest van de bouillon toe, roer goed om tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Serveer het gerecht in een verwarmde schotel en garneer met fijne reepjes paprika.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé