Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Salade van eendenborst met frambozen


Deze Franse bereiding is niet moeilijk maar vraagt wél uw aandacht. Het heeft een stevige structuur met mooie, zoete smaken. U zet hiermee echt iets bijzonders op tafel.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 5 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 830
Vetten: 18
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1/2 krop lollo rosso
1 theelepel frambozenjam
1/2 krop radicchio rosso
zout
50 g pijnboompitten
versgemalen peper
2 sjalotjes
200 g verse frambozen
8 eetlepels olijfolie
2 eendenborstfilets
2 eetlepels frambozenazijn
25 g boter
1 theelepel mosterd
1 krop eikenbladsla
1 theelepel honing

Notities

Voorbereiding

5 minuten

Pel het vel van de eendenborstfilets.

Bereidingswijze

20 minuten

Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees goudbruin en rosé, neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen. Was en pluk de eikenbladsla en de lollo rosso en verdeel ze kransvormig over 4 borden. Snijd de radicchio rosso in smalle reepjes en verdeel deze in het midden op de borden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan; let erop dat ze niet te donker worden. Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen. Pel en snipper de sjalotjes voor de dressing. Klop van de olie met azijn, mosterd, honing en jam in een blender een gladde vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper. Roer de sjalotjes door de dressing. Snijd de afgekoelde eendenborst in heel dunne plakken en drapeer ze op de slasoorten. Verdeel de frambozen erover en giet vervolgens de dressing over het geheel. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Duras
Rosé Côtes de Saint-Mont
Rosé Navarra