Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Blanc manger


Blanc manger is, zoals de naam al doet vermoeden, een typisch Frans gerecht. U kunt dit nagerecht het hele jaar door bereiden, aangezien er geen seizoensgebonden ingredi├źnten in zitten. De bereidingstijd is 30 minuten en het gerecht is niet echt moeilijk te bereiden.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 800
Vetten: 11
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 19

De ingredienten:

20 g gelatine
150 g bitterkoekjes
6 dl melk
75 g suiker
4 dl slagroom
50 g gekonfijte oranjesnippers
0,5 vanillestokje

Notities

Bereidingswijze

30 minuten

Week de gelatine in koud water. Breng de melk met het vanillestokje en de bitterkoekjes aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de melk en laat iets afkoelen. Los hierin de suiker en uitgeknepen gelatine op en laat verder afkoelen. Roer als het mengsel bijna koud is de slagroom erdoor. Roer de massa zo nu en dan door en giet ze, zodra ze begint te binden, in een met koud water omgespoelde vorm en laat verder afkoelen. Stort de pudding en garneer met de oranjesnippers.



Wijnadviezen:

Cadillac
Loupiac
Sainte-Croix-du-Mont
Sauternes