Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Spaghetti Bolognese


Een klassiek Italiaans spaghetti recept. Dit lekkere pastagerecht is eenvoudig te bereiden.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 65 minuten

KiloJoules: 890
Vetten: 11
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 17

De ingredienten:

200 g spaghetti
60 g bleekselderij
boter
vers bieslook
3 eetlepels geraspte oude kaas
2 eetlepels tomatenpuree
250 g gehakt
scheutje rode wijn
2 wortels
1 dl vleesfond
1 ui
25 g boter
1 sjalotje
3 eidooiers

Notities

Bereidingswijze

65 minuten

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Smeer een timbaalvorm in met boter en bekleed de wanden ringvormig met spaghetti. Bestrijk de spaghetti met geraspte oude kaas. Vul de vorm verder met de bolognesesaus; bak het gehakt. Smoor gehakt, de groenten, bieslook, tomatenpuree, rode wijn en vleesfond gedurende een halfuur zachtjes in de boter. Bind de ragout van het vuur af met de eidooiers. Pocheer de timbaal gedurende een halfuur in een gesloten pan au bainmarie in de oven. Neem het deksel van de pan en laat de timbaal nog 10 minuten in de oven staan. Laat de timbaal iets afkoelen, stort hem op een verwarmde schaal en serveer direct.



Wijnadviezen:

Chianti Classico