Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Parelhoen met Parmaham en salie


Met de parelhoen als hoofdingrediënt heeft u een fantastisch recept uit de Italiaanse keuken. Het vergt wat meer dan gemiddelde kennis om te maken, maar het uiteindelijke recept zal u op een warme zomerdag bevallen.


Dit gerecht combineert erg goed met: Groene asperges, risotto en een gevuld tomaatje
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 25 minuten
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 890
Vetten: 17
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 sjalot
peper
1 teen knoflook
zout
4 plakjes Parmaham
6 salieblaadjes
100 g boter
40 g boter
1 dl slagroom
2 dl droge witte wijn
0,5 l gevogeltebouillon
salie
2 parelhoenders

Notities

Salie is vooral in de zomer vers verkrijgbaar.

Voorbereiding

25 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pel en snipper voor de saus de sjalot en de knoflook, snijd de ham fijn. Smelt de boter, fruit de sjalot, knoflook en ham aan. Voeg de slagroom en de bouillon toe en laat de saus inkoken. Snijd de bouten van de hoenders en been deze uit. Peper en zout ze. Steek steeds een salieblaadje onder het vel van de poten. Haal de borstfilets met vel van de hoenders en schuif ook hier steeds een salieblaadje tussen vel en vlees.

Bereidingswijze

45 minuten

Smelt de boter in een braadpan en braad de boutjes rondom bruin. Leg de bouten 30 minuten op het rooster in de oven. Bak de borstfilets aan beide kanten aan en laat ze 8 minuten in de pan doorgaren. Bedruip het vlees regelmatig. Leg op verwarmde borden een parelhoenboutje en een borstfilet en giet een beetje saus rondom.



Wijnadviezen:

Soave Classico
Valpolicella
Verdicchio dei Castelli di Jesi