Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Maïsblinis met paprikasaus


Een zeer verrassend kleurrijk gerecht, dat niet moeilijk te maken is. Omdat het vrij licht is kan het ook als voorgerecht geserveerd worden.


Dit gerecht combineert erg goed met: Gestoofde paksoi
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 750
Vetten: 16
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

250 g maïskorrels
1 rode paprika
4 eidooiers
1 dl olijfolie extra vierge
3 eetlepels aardappelmeel
1 teen knoflook
zout
1 bos lente-uitjes
peper
1 eetlepel balsamico-azijn
1 gele paprika
50 g boter
1 groene paprika

Notities

Bereidingswijze

25 minuten

Pureer 125 gram maïs glad met de eidooiers. Doe de puree in een kom. Knijp de overige maïskorrels goed uit en meng ze door de puree. Roer het aardappelmeel erdoor en breng het beslag op smaak met zout en peper. Schil de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en ontzuur ze in 0,5 dl olijfolie. Pel en snipper de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Smoor knoflook en lente-ui bij de paprika gaar. Roer de overige olijfolie en de balsamicoazijn erdoor. Bak in de boter kleine pannenkoekjes van het maïsbeslag. Serveer de blinis op verwarmde borden met erop een beetje paprikasaus.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Rosé Costières le Nîmes
Rosé Côtes de Provence