Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Far breton aux pommes


Met dit heerlijke Franse recept maakt u een wel heel bijzondere taart. De hoofdingrediënten worden gevormd door de appels. Het is relatief makkelijk om te bereiden, de bereidingswijze is hoofdzakelijk het bakken in de oven. Far breton aux pommes heeft een zachte smaak en structuur.


Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 580
Vetten: 3
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 22

De ingredienten:

250 g bloem
1 eetlepel rum
4 eieren
1 l melk
125 g suiker
2 grote appels
snufje zout
25 g boter

Notities

Bereidingswijze

60 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de vorm in. Maak in de kom van de keukenmachine een beslag van de bloem, de eieren, het zout, de rum en de melk. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en steek met de appelboor staafjes uit de appels. Snijd de staafjes in schijfjes. Leg deze in de vorm en giet het beslag erover. Verdeel de boter in blokjes bovenop. Bak de flan 10 minuten in de oven, temper naar 180 °C en bak hem nog eens 30-40 minuten.



Wijnadviezen:

Muscat de Beaumes-de-Venise