Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Tomatenquiche


Deze tomatentaart is makkelijk te bereiden en heeft een stevige, knapperige structuur met een frisse, zoute smaak. Een lekker en niet te zwaar gerecht.


Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 840
Vetten: 14
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

250 g bloem
4 eieren
125 g boter
3 dl crème fraîche
1 ei
200 g geraspte kaas
zout
peper
2 eetlepels koud water
suiker
1 kg vleestomaten

Notities

Voorbereiding

10 minuten

Zeef voor het deeg de bloem en maak een kuiltje in het midden. Snijd de boter in klontjes en doe deze in het kuiltje alsmede het ei, zout en water. Kneed tot een gladde deegbal ontstaat en laat deze een halfuur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

60 minuten

Maak intussen de vulling. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukken. Laat de tomaten inkoken tot het vocht verdampt is. Roer de overige eieren, de crème fraîche, de tomaten en de kaas door elkaar en breng op smaak met peper, zout en suiker. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette vorm ermee. Schep de vulling erin en bak de tomatentaart in 45 minuten gaar in de oven.



Wijnadviezen:

Gamay Touraine
Rode Anjou