Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Champignons gevuld met kip


Dit is een prima Frans recept voor de herfst. De hoofdbereidingswijze bestaat uit het laten inkoken. Het bijzonder smaakvolle gerecht heeft een zachte structuur.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

350 g kipgehakt
versgemalen peper
1 dl bevroren gevogeltefond
versgemalen zout
5 g verse dragon
1 takje salie
5 g peterselie
rozemarijn
12 grote champignons
1/2 laurierblaadje
3 dl gevogeltefond
takjes peterselie
mespunt gemberpoeder
1,5 dl droge witte wijn
mespunt witte peper
1,25 dl slagroom

Notities

Geschikt voor een groot gezelschap. U kunt het gerecht namelijk een dag van tevoren bereiden.

Bereidingswijze

30 minuten

Meng voor de farce 100 gram van het kipgehakt met de bevroren fond in een foodprocessor tot een fijne massa. Doe de massa in een schaal en meng het resterende gehakt en de kruiden erdoor.
Maak de champignons schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit. Vul de hoedjes met de kipfarce.
Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken champignonsteeltjes, de specerijen en de kruiden aan de kook, laat het tot de helft inkoken en roer de peterselie erdoor.
Zeef de fond en doe hem in een schone pan met de witte wijn en de slagroom. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng haar op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Vet een braadslee of ovenschaal royaal in en zet de gevulde champignons erin. Schuif de braadslee in de oven en laat de champignons in circa 15 minuten garen en licht kleuren. Serveer de champignons op verwarmde borden en giet een beetje saus rondom. Garneer met een tomaatroosje.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Mâcon-Villages
Viré-Clessé