Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten
 

Wijn maken


Wij hebben verschillende kleurplaten over het maken van Wijn.

De vinificatie of wijnbereiding is het geheel van de verrichtingen noodzakelijk voor de verandering van de geperste druiven - de most - in wijn. Sommige van deze verrichtingen zijn noodzakelijk, zoals de alcoholische vergisting (of alcoholische fermentatie) en andere mogelijk, om het profiel van de wijn te verfijnen, zowel op aromatisch niveau als qua smaak.
De druiven worden eventueel van steeltjes ontdaan met de égrappoir (afhankelijk van de behoefte aan meer of minder tannine). Vervolgens worden de druiven gekneusd in de pers (de fouloir). De hieruit ontstane massa (most) wordt in een (houten, betonnen of RVS) gistvat gepompt. Er wordt wat zwavel toegevoegd ter voorkoming van oxidatie, bacteriën en wilde gisten. De 1e gisting (of alcoholische vergisting) kan beginnen, waarbij suikers onder invloed van gisten omgezet worden in alcohol. Door middel van koelen wordt een ideale temperatuur van 20 á 30 graden behouden (boven 32 graden sterven de gistcellen). Het ontstane koolzuur duwt vaste stoffen (inclusief geur, kleur en tannine) naar boven (de hoed). Door roeren of pompen (remontage) wordt dit tegengegaan……….
Klik op de kleurplaat die jij leuk vindt voor een grotere versie.


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken


Wijn maken