Maskers!

Wallpapers van de Natuur

BMW


Wij hebben verschillende wallpapers van het auto en motor merk BMW.

BMW is een Duitse onderneming uit München die auto's en motorfietsen produceert. De naam is een afkorting van Bayerische Motoren Werke (Beierse motorfabrieken). BMW behoort samen met Mini en Rolls-Royce tot de BMW-groep. Het embleem van BMW stelt een (gestileerd) propellerblad voor, waarin de kleuren van de Beierse vlag werden gebruikt.

BMW werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Bayerische Flugzeug-Werke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in München gekozen omdat dit vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik lag, een Duitse vliegtuigenfabriek van een zoon van Nikolaus Otto.
Ook in de motorfietsbranche deed BMW goede zaken, de bekende 2-cilinder tweewielers werden vanaf de jaren 60 niet alleen populair bij overheidsdiensten, maar ook zeker bij het grote publiek. Begin jaren 80 maakte BMW de fout de populaire boxermotor te willen laten vallen ten faveure van 3- en 4-cilinder in lijnblokken, echter dat besluit werd na stormachtige protesten al snel weer teruggedraaid. BMW heeft sindsdien de typische boxermotor verder ontwikkeld tot een modern blok met 4 kleppen per cilinder en dubbele bougie.