Maskers!

Wallpapers van Paarden

BMW


Wij hebben verschillende wallpapers van het auto en motor merk BMW.

BMW is een Duitse onderneming uit München die auto's en motorfietsen produceert. De naam is een afkorting van Bayerische Motoren Werke (Beierse motorfabrieken). BMW behoort samen met Mini en Rolls-Royce tot de BMW-groep. Het embleem van BMW stelt een (gestileerd) propellerblad voor, waarin de kleuren van de Beierse vlag werden gebruikt.

BMW werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Bayerische Flugzeug-Werke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in München gekozen omdat dit vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik lag, een Duitse vliegtuigenfabriek van een zoon van Nikolaus Otto.
Kenmerkend voor BMW automobielen is dat al hun auto's achterwielaangedreven zijn. Zoals vele andere automerken zag BMW zich in strijd met de concurrentie gedwongen uit te breiden. Het bedrijf nam in 1994 het Britse Rover over. In 1998 verloor BMW de strijd om Rolls-Royce van Volkswagen, maar kaapte de rechten op de naam Rolls-Royce, die bij Rolls-Royce Aerospace bleken te berusten, voor de neus van Volkswagen weg. Rover bleek een miskoop en werd in maart 2000 in twee gedeelten van de hand gedaan, waarbij BMW slechts de rechten op de Mini behield. In 2002 bracht BMW een pompeuze retro-versie van de vroegere Mini op de markt die wel succesvol is.