Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Aston Martin


Wij hebben verschillende wallpapers van het automerk Aston Martin.

Aston Martin is een Engels automerk, thans in handen van Ford Motor Company. Het automerk is vooral bekend door de James Bond-films, waarin het hoofdpersonage veelal in dit automerk rondrijdt.
Ingenieur Robert Bamford en Lionel Martin begonnen in 1914 met de bouw van auto's nadat beide heren een jaar eerder samen besloten hadden om auto's van het merk Singer te gaan verkopen. De eerste auto was een op een Isotta Fraschinichassis gebouwde 1400 cc-racer. De naam Aston Martin ontstond door een overwinning van Lionel Martin op de "Aston Clinton Hillclimb" bij het plaatsje Aston Clinton. In de werkplaats aan Abingdon Road in Kensington werd in 1914 de eerste auto gebouwd. Hoewel James Bond in 1969 nog de Aston Martin DBS bestuurde "On her Majesty's Secret Service" gaat het eigenlijk vanaf 1968 minder met Aston Martin, waarna het merk in 1972 overgenomen werd door Company Developments.

Uiteindelijk werd Ford in 1987 75% eigenaar van Aston Martin. In 1993 kocht Ford de laatste aandelen van Victor Gauntlett en bracht het beroemde merk onder in haar Premier Automotive Group waar ook Volvo, LandRover en Jaguar ondergebracht zijn.
Dankzij de nieuwe impuls als gevolg van de overname van Ford maakt Aston Martin nu weer eigenzinnige auto´s zoals de V8 Vantage (2005-nu), DB9 (2003-nu) en de Vanquish V12 (2001-nu) die James Bond in "Die Another Day" als "auto van de zaak" mocht gebruiken. Voor de toekomst (2007) staat de Rapide op stapel en dit zal de eerste vier-deurs Aston Martin worden sinds de Lagonda. Ook James Bond blijft zijn merk trouw. Hij gaat in de film "Casino Royale" (2006) aan de haal met een Aston Martin DBS, een extra snelle versie van de DB9.